Řemeslné Divné zmrzky

Autor:

25. 6. 2022

V červnu 22 si Štěpánka udělala radost a začala vyrábět své vlastní řemeslné zmrzliny.

Protože nesnáší bílý cukr a chemii, vyladila své receptury podle svých potřeb – aby si i ona sama mohla k sobě do kavárny zajít na zmrzku a aby ji mohla s klidem dopřát i svému 2 letému synkovi.

Proto:

  • používá základy značky Natura se zcela přírodními ingrediencemi,
  • doslazuje pro konzistenci jen třtinovým cukrem,
  • na smetanové používá jen čerstvé mléko a 33% smetanu,
  • na čokoládové svou vlastní vysokoprocentní čokoládu,
  • všechny sorbety jsou raw a vegan,
  • všechny zmrzky bezlepkové a bez bílého cukru,
  • obarvené jen kořením a sušenou zeleninou,
  • Nepoužívá vejce ani sníh z bílků do sorbetů.
  • Na cestu domů nebo na lysické koupaliště si je můžete odnést v kompostovatelném kelímku.

Podobně jako u dortů a lanýžků, inspiruje se příchutěmi svých Divných čokolád. Díky tomu u nás dostanete například:

 

  • Žluťáskovou – s kurkumou, citronem a bílým pepřem: zmrzlina, co nejdřív chladí, potom pálí!
  • Růženku – s lístky růží, obarvenou červenou řepou do růžova
  • Lesannu – s rozmarýnem a jalovcem
  • Bílou i hořkou arabicu – s lógrovou kávou a kardamomem
  • Vymydlená levandulová a mnoho dalších Divných…
  • Ale i méně divné: Slaný karamel, Slaná pistácie, Buráky a kokos, Slaná 96% čokoláda, Tvaroh s rozinkama a citronem, Matcha a další…
  • Sorbety: Mango s rakytníkem, Jahody a meduně, Arónie a jablko, Pomeranč s mátou, Černý rybíz a zázvor, Maliny a badyán, atd.

Taky by tě mohlo zajímat…