V červnu 22 si Štěpánka udělala radost a začala vyrábět své vlastní řemeslné zmrzliny.
Protože nesnáší bílý cukr a chemii, vyladila své receptury podle svých potřeb – aby si i ona sama mohla k sobě do kavárny zajít na zmrzku a aby ji mohla s klidem dopřát i svému 2 letému synkovi.
Proto:
- používá základy značky Natura se zcela přírodními ingrediencemi,
- doslazuje pro konzistenci jen třtinovým cukrem,
- na smetanové používá jen čerstvé mléko a 33% smetanu,
- na čokoládové svou vlastní vysokoprocentní čokoládu,
- všechny sorbety jsou raw a vegan,
- všechny zmrzky bezlepkové a bez bílého cukru,
- obarvené jen kořením a sušenou zeleninou,
- Nepoužívá vejce ani sníh z bílků do sorbetů.
- Na cestu domů nebo na lysické koupaliště si je můžete odnést v kompostovatelném kelímku.
Podobně jako u dortů a lanýžků, inspiruje se příchutěmi svých Divných čokolád. Díky tomu u nás dostanete například:
- Žluťáskovou – s kurkumou, citronem a bílým pepřem: zmrzlina, co nejdřív chladí, potom pálí!
- Růženku – s lístky růží, obarvenou červenou řepou do růžova
- Lesannu – s rozmarýnem a jalovcem
- Bílou i hořkou arabicu – s lógrovou kávou a kardamomem
- Vymydlená levandulová a mnoho dalších Divných…
- Ale i méně divné: Slaný karamel, Slaná pistácie, Buráky a kokos, Slaná 96% čokoláda, Tvaroh s rozinkama a citronem, Matcha a další…
- Sorbety: Mango s rakytníkem, Jahody a meduně, Arónie a jablko, Pomeranč s mátou, Černý rybíz a zázvor, Maliny a badyán, atd.